Dit was Berlijn

Vorige week zaterdag vertrok ik met Floor voor vijf dagen naar Berlijn. Via Kras.nl zaten we poepsjiek in een zakenhotel tussen Grote Mensen, bodywarmermeisjes en Anky van Grunsven-vrouwen die hun nanny’s straffen in het openbaar. Desalniettemin, Berlijn is leuk. Een verslag.


25 juli arriveerden wij na vijf en een half uur reistijd in een gammele ICE in Berlin Hbf. Vanaf daar was het een kloteritje met de bus, toen met de tram, toen hopeloos te voet… en toen. Zetten wij onze eerste stappen in het peperdure hotel. Onze kamer bevatte twee kingsize éénpersoonsbedden, een tv met radio-opties, vier gordijnen, airco en een badkamer met slechte smaak. We. Trokken onze truien uit, rolden de koffers aan de kant en kochten een dagkaartje voor het metrovreugd en cheap sight-seeing tour Bus 100- die áltijd nét stopt naast het monument.

’s Aafs aten we pizza’s bij ’n superhip Italiaans restaurantje aan Europaplatz. Er was muziek, een ondergronds station, een aantal winkels en een skeerlerwedstrijd. Wat wil je nog meer?

6


26 juli. Ontbijt. Honger. Gosh, stel je de meest patserige bruiloftzaal voor die er bestaat (ja, bijvoorbeeld, die met lakeien en van die kitscherige kroonluchters aan trompe l’oeil-plafonnetjes) en dan hun diner. (Fazanten, roomboter, Turkse broden, wijn aan het ontbijt.) Zoiets hadden wij ook. Maar dan, eh. Landelijker ingericht.

’s Morgens bezochten wij Berliner Zoo (dat is groot en druk) en ’s middags wandelden wij richting het Museum für Fotografie, waar wij -of ik, in ieder geval- de verschillende tentoonstellingen van Newton, Brodziak en Horvat bewonderden. Onze avondmaaltijd verslonden wij aan de Spree in Kreuzberg. Het bestond uit: een falafelwrap en een sinas uit een bierfles. Amen.


27 juli sjokten wij vol ochtendloomheid naar het Joodsmuseum. Marjolein van Berlijn-Blog.nl heeft een mooi stukje getikt over (de keuze van de architectuur van) dit museum, klik hier. Het is een prachtig gebouw met een indrukwekkende tentoonstelling. Rond een uur of één wurmden we onszelf tussen de mensenmassa door naar buiten, pakten de U-Bahn en reden naar het KDW. Daar lunchten we, eh, koninklijk. Raakten €1200-jurken aan en kochten duizendverschillendesoortenjellybeans.

Klokslag acht uur. We pakten ’n film. De. In het Duits nagesynchroniseerde Jurassic World in 3D. Awkward as hell bestelde ik met mijn ben-er-verder-wel-mee-geslaagd-hoor Duits twee kaartjes en een bak tortillachips om vervolgens zeer gemütlich naast een larp-stel de dinoshow te aanschouwen.


28 juli was onze laatste dag. We spendeerden ‘m rond het middaguur in Berliner Unterwelten, de schuilkelders in de tijd van de Tweede Wereldoorlog en Koude Oorlog. Via een audiotour gidste de Engels sprekende dutchie ons door het gangenstelsel. Het is. Impressief en benauwend at the same time. Aanrader!

Later in de middag trokken wij richting Prenzlauer Berg (een soort Kreuzberg x Mitte), waar wij eerst van woonwijk tot woonwijk sjeesden, maar uiteindelijk een straatje goedgelukte plekjes vonden waar wij goedkope pasta’s nuttigden en ook ’n toetje of twee. (Het toilet was gewoon zo fijn.)

13


29 juli gingen we naar huis. Enne, ik. Ga nog ’n keertje terug.

3 gedachtes over “Dit was Berlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s