Dag allermooiste eindeloosheid

Negentien worden is net als alle andere dagen in het jaar: Je raakt iedere dag dezelfde dag nog kwijt. Dat is een pessimistische insteek, aangezien er nog talloze dagen in je vooruitzicht zwemmen die, uiteraard, na vierentwintig uur opgaan in een ander tijdgebonden verhaal. Maar: Jij bent de hoofdpersoon in je eigen avontuur, so sta op en listen to the sound in your hea-eahert (en doe er wat mee).

Mocht je hebben overgegeven boven je spiksplinternieuwe Villeroy & Boch Subway 2.0 Wandcloset Diepspoel Compact na het lezen van de inleiding van dit blog, maak je niet dik- het wordt beter.

Bombastisch bloemenfestijn
Toen ik enkele weken achttien was, schreef ik een ongepubliceerd stuk genaamd ‘De trap naar volwassenheid’. Volwassen worden, dat volgens de wet daadwerkelijk zijn en de hele bijstand onderhouden, ging mij net een stap te ver. Je krijgt geen planning-plan waarin je die hele meerderjarigheid lieverlee kunt organiseren, alleen een brief van het Hoogste Orgaan: regel je digi-D, want je bent binnenkort een feestbeest en de samenleving bouwt op huppeldepuppeltjes zoals jij. Einde.

Gelukkig kwam het goed.

Maar toen werd ik negentien. En dat was superstom, want daarmee nam ik afstand van de allermooiste eindeloosheid: de acht naast tien in een samengesteld postpuberaal getal. Nu wordt mijn levensjaar gekenmerkt door een cijfer met een staartje en neig ik naar het einde van mijn tienertijd. Nog meer superstommiteit, want right here, right now beëindig ik die hele fucking tienertijd. En ik ben jong en ik heb nog zoveel niet gezien en niet gedaan en van gehouden en dat had ik allemaal anders uitgedacht toen ik de wortel van vandaag was.

Gelukkig kwam het goed.

Met en ik vierden een feestje met bloemen en gitaarmuziek, en ’s ochtends aten we opwarmbroodjes uit de oven en voeren in de sloep onder snelwegen door. En dat was fijn.

Advertenties

4 gedachtes over “Dag allermooiste eindeloosheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s