Culturele dingendagen

Omdat ik dat wil. Zoveel meer zien en weten over wie, wat, waar de allerprachtigste stad heeft bewoond, bestolen, genoten, verstoten en omarmd. 

De blauwe link leidt je naar een lang(er) verhaal.

CDD.1
De dag slaat haar spanen uit als wij op onze trappers de brug van het Amsterdam-Rijnkanaal opklimmen, rechtuit slingeren en als gillende keukenmeiden naar beneden hossen. Voeten omhoog, haren door de war. We slaan links en rechts, ommetjes onder, verdwaald, verkeerd. Recht door zee, natuur. Woeste paden, verscholen vlinderhoven. En verwonderen. Sommige huizen lijken opgerezen uit woestijngebied, sommige huizen zijn simpelweg heel lelijk. Hij belt, ik lach. Schuin slieren we over het warme asfalt. We zijn wegpiraten.

17629672_1326739790753689_4070615009405620084_n

CDD.2
Nadat we de middeleeuwse kunst grondig uit onze hersenen hadden gewist, werd er plaats gemaakt voor spiksplinternieuwe kennis: de achtergrond van Maria-pia-die-ja! Ze schijnt te zijn uitgehuwelijkt aan een vies oud ventje (Jozef) (die dude van dat olijke kerstverhaal). Zonder pardon/seks/18+ werd er een kindje uit haar getoverd (beetje van Maggie, beetje van IVF) en een godsgeschenk genoemd. De rest ken je. Get your shit together en bezoek het Cahtarijneconvent. (Onze conclusie: Onze lieve vrouwe was nuts verklaard als ze in ons tijdperk had geleefd.)

CDD.3
Joehoe. Samen met Mo.

CDD.4
Voor mijn verjaardag kreeg ik een kanotocht en zes uur pannenkoeken eten cadeau. Dat was fantastisch.

Advertenties