#soofs100happyrecipes

Om mijn routineuze pasta pesto de deur uit te doen, is mijn doel voor 2017 om honderd verschillende gerechten te maken. Dat zal ik doen met vrienden, huisgenoten (vooral veel met Els), solo 4 ever, maar ook met de spontanen (stuur een postengel, want duiven zijn vies en lelijk).

100hv
001. Pizza van Turks brood (Marloes)
002. Gewone pizza’s eindeloze variatie (Tassilo, Marlou)
003. Pannenkoeken uit pak (Oscar)
004. Sushi in allerlei vormen (Michelle, Marloes)
005. Aardappelgratin (Tassilo)
006. Couscous met courgette, paprika, geprakte tomaatjes uit pak en fetakaas (Milou, Marloes)
007. Gevulde paprika met couscous (Araik)
008. Gevulde paprika’s met geitenkaas, geserveerd op een bedje van magnetronrijst (Bram)

Helahola, wat een toeval! Door mijn werk bij Onderwijshelden kwam ik opeens (opnieuw) in contact met Bram. Maar wie was die jongen ook alweer? Een fervent Scholieren.com’er natuurlijk! Zaten we daar ineens, grote-mensen-campagneplannen te bedenken op kantoor na een vluchtige ontmoeting drie jaar terug op een kerstborrel. Gaf reden voor een eetdate, dus die planden we toen maar meteen.

17457304_1318901218204213_739132331444306601_n

009. Mexicaanse pannenkoekjes gevuld met standaard wokmix (Judith, Benthe)
010. Couscous alla Jorieke met feta, tomaatjes en avocado (Araik)
011. Risotto, diepvriesspinazie en een gekookt ei (Bram)

100hh
012. Woknoedels met champignons, broccoli en cashewnoten (Els)
013. Huisdiner met stokbrood en een ingewikkelde quinoasalade (Els, Jorieke, Lies)
014. Mexicaanse pannenkoekenpizza (Els)
015. Aardappelstamppot, boontjes uit pot en een spinazieburger (Els)

Gegeten op de eerste lentedag aan de Vegt (verlengde van de Oude Gracht). Geparkeerd voor dé vmbo-school van Utrecht, achter ons de Tbs-kliniek. Billen op schuin dek en een knallende zon op ons netvlies.

016. Zwartebonenburgers met tomatensalsa en friet (Els, Kavita)
017. Woknoedels met champignons, komkommer, paprika en nep kip + oestersaus (Anne)
018. Gevulde zoete aardappel met zwarte bonen, tomaten en maïs (Judith)

test1
100hs
019. Koelkastcurry
020. Pasta pesto
021. Pita met gesmolten kaas, sla en ananas
022. Oerhollandse bloemkool met aardappelkroketjes en een Aziatische schijf + appelmoes
023. Macaroni met gehakt, tomaatjes, courgette en saus uit zo’n papieren Knorzakje
024. Pannenkoeken uit plastic
025. Quesadilla’s met zoete aardappelprut, zwarte bonenpuree en een tomatensalsa
026. Courgette-broccolisoep
027. Tomaten-curry-linzensoep geserveerd met naan
028. Maïsbakjes met freestyle dip
029. Zuurkoolschotel uit de oven met een aardappel-, kaas-, ananas- en zuurkoollaagje
030. Couscous met gegrilde groenten en een pita halloumi
031. Curry Madras (AH-verspakket)
032. Tortilla’s met zoete aardappel, zwarte bonenpuree en een mix van tomaatjes en paprika
033. Curry met ananas, doperwtjes, cashewnoten, zoete aardappel en spinazie
034. Gebakken aardappeltjes, vega schnitzel en diepvriesspinazie
035. Zelfgemaakte tomaten-wortelsoep
036. Plaattaart met honing, geitenkaas, peer, walnoten en tijm
037. Zoete aardappelstamppot met wortel, ui en rucola

Advertenties